Ulvetider


ULVETIDER

- en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk

 


 

”Ulvetider - en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk” er en oppfølger av "Scenemaraton i historie - en skapelsesberetning i 10 akter". I januar 2019 gjennomførte Scenekraft og historiker Sverre Meling jr. for første gang et samarbeid om en foredragsforestilling. Sjangeren er en kombinasjon av foredrag og scenekunst, og har som målsetting å sette samfunnsutviklingen på agendaen. ”Scenemaraton i historie - en skapelsesberetning i 10 akter" hadde en tidsramme på hele 10 timer, noe som var et eksperiment i seg selv. Med ”Ulvetider - en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk” er tidsrammen ca. 90 minutter.


 

Blant det tekstlige materialet vil politiske taler og skrifter stå på repertoaret, med Winston Churchill som en slags gjennomgangsfigur. Det vil også spilles scener om den politisk engasjerte forretningsmannen Moritz Rabinowitz som levde i Haugesund i mellomkrigstiden. Som del av det kunstneriske innholdet vil musikk være sterkt representert. Det vil bli spilt sanger og scener om og fra mellomkrigstiden, bl.a. av Kurt Weill, fra musikalen ”Cabaret”, samt tysk filmmusikk fra epoken.


 

Velkommen til et dypdykk i en tilspisset og polarisert tid i Europas historie, som har urovekkende mange likhetstrekk med situasjonen i dag.


 

MEDVIRKENDE:


Sverre Meling jr.

Nina Sele

Håkon Karoliussen

Marco Thomas

Elsa Aanensen


Halvor Lillesund

Vegard Fossum 


 

PREMIERE 13. OKTOBER PÅ FESTIVITETENS HOVEDSCENE”Ulvetider – en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk” er støttet av Rogaland fylkeskommune, Stiftelsen Fritt Ord og Fond for frilansere.

Scenekraft er støttet av Haugesund Sparebank og Haugesund kommune.